Syn Magdy Gessler wyjaśnił, dlaczego ich pączki kosztują 11 zł. ,,Są robione z wyjątkowych składników”
Na ten dzień wyczekiwały miliony Polaków w całym kraju. Tłusty Czwartek, a dla niektórych dzień łasucha, jest dla wielu ludzi ulubionym dniem w roku. Z tej okazji Magda Gessler przygotowała w swoich cukierniach rozmaite oferty. Niestety jakość idzie także w parze z wysoką ceną. Za jednego pączka należy u niej zapłacić aż 11 zł. Tak wysoką cenę wytłumaczył jej syn Tadeusz Muller. Są robione z wyjątkowych składników – powiedział w rozmowie z Faktem.
Dziś cała Polska smacznie zajada się pączkami i faworkami z okazji Tłustego Czwartku. Magda Gessler zadbała, by Polacy mogli smacznie świętować ten wyjątkowy dzień. Czy skusiliście się na któryś z jej produktów? Dziennikarze Faktu pojechali do restauracji i wprost zapytali o ceny.
Cena pączków Magdy Gessler
Tłusty Czwartek to jeden z niewielu dni w roku, gdzie mało kto przejmuje się ilością przyjętych kalorii. Zajadanie się pączkami to tradycja, która przyszła do Polski już w XVI wieku i bezustannie trwa do dziś. W związku z tym wyjątkowym dniem dziennikarze Faktu postanowili odwiedzić lokale najpopularniejszej restauratorki w Polsce, Magdy Gessler.
Przygotowana przez Królową TVN oferta była jedną z najbardziej rozchwytywanych w całej Polsce. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ jej produkty cieszą się fantastycznymi opiniami, zatem do cukierni gwiazdy Kuchennych Rewolucji ustawiają się bardzo długie kolejki.
Wśród nich można znaleźć pączki z nadzieniem różanym, z adwokatem, z malinami, czy z czekoladą. Okazuje się, że ich cena, jest bardzo wysoka. Za jednego z nich należy zapłacić aż… 11 złotych. O tajemnicy tak wysokiej ceny opowiedział dla Faktu syn restauratorki, Tadeusz Müller.
– Nasze pączki są robione z wyjątkowych składników. Na kilogram mąki idzie aż pół kilo naturalnego masła, pół litra mleka, cukier ucierany z wanilią, 15 jajek i 7 żółtek, tłuste mleko i kwaśna śmietana […] Dobierając składniki nie idziemy na kompromisy. Muszą być najlepszej jakości, by pączek był wilgotny i pod koniec dnia wciąż był pyszny – tłumaczy Tadeusz Müller.
Magda Gessler przygotowała wyjątkową ofertę na Tłusty Czwartek
Co ciekawe najpopularniejsza restauratorka w Polsce przygotowała także specjalną ofertę w swojej słynnej restauracji U Fukiera. Niestety nie mogą być nią objęci wszyscy ludzie. Dotyczy ona jedynie seniorów. Mogą zapłacić u niej za pysznego pączusia tylko złotówkę.
Natomiast pozostali muszą się liczyć ze zdecydowanie większym kosztem. Za jednego pączka w tamtejszej restauracji należy zapłacić 8 złotych. Gwiazda zadbała oczywiście, by klienci mieli rozmaite możliwości wyboru pączków i nie tylko.
W ofercie znajdziemy także faworki, które niestety także nie należą do najtańszych. Za 20 dg przysmaku należy zapłacić… 30 złotych, co w przeliczeniu na kilogram daje aż 150 złotych.
Oprócz wyżej wymienionych przysmaków w lokalach Magdy Gessler znajdziemy także takie wyroby jak: ciasta, czy torty. Wśród nich wyróżnia się: jabłecznik z cynamonem, bezę z migdałem, czy sernik z czekoladą.
Zobacz film:
Dziennikarze Faktu zapytali o ceny pączków Magdy Gessler.
Artykuły polecane przed redakcję Lelum:
- Co zobaczyłaś jako pierwsze na obrazku? Twój wybór ujawni, jaki masz sposób myślenia
- Afera związana z TVP. Tomasz Kammel w pośpiechu usuwał komentarze od widzów
- Kosmiczne ceny słodyczy u Magdy Gessler. Niektórzy jednak zapłacą tylko 1 zł za pączka
Źródło: fakt.pl