Magda Gessler: „Mój zawód jest najtrudniejszy na świecie”
Magda Gessler twierdzi, że zawód restauratora jest najcięższym zawodem na świecie. Gwiazda uważa, że wielu naszych rodaków nie zna się na tym biznesie i bezmyślnie inwestuje w niego pieniądze i czas, bez żadnej wiedzy. Uważa, że jej kontrowersyjne zachowanie w „Kuchennych Rewolucjach” jest całkowicie zrozumiałe, w ten sposób chce przemówić ludziom do rozumu i po prostu im pomóc.
Magda Gessler jest jedyna w swoim rodzaju. Miliony polaków pokochało ją dzięki programowi Kuchenne Rewolucje i jej niekonwencjonalnemu podejściu do jego prowadzenia. Gwiazda może też pochwalić się wyjątkowymi sukcesami formatu. Od 2010 roku format, który jest na brytyjskiej licencji programu Kitchen Nightmare, doczekał się siedemnastu sezonów (!!), czyli ponad dwustu odcinków. Gessler śmiało może założyć, że zmieniła świadomość Polaków co do prowadzenia biznesu gastronomicznego.
W rozmowie z agencją informacyjną Newseria Lifestyle, gwiazda wypowiedziała się na temat sukcesu Rewolucji…
– To jest konsekwencja ośmiu lat, nikt nie miał tak długo „Piekielnej kuchni” albo „Kitchen Nightmares”. Gordon Ramsay miał 3–4 lata, a ja już pracuję ósmy rok.
Magda Gessler: zawód restauratora jest najcięższym zawodem na świecie
Gessler uważa, że Polacy są przekonani o tym, że biznes gastronomiczny jest łatwy. To właśnie program Kuchenne Rewolucje ma pokazać prawdziwe, ciężkie oblicze tego biznesu. Według restauratorki to właśnie takie podejście powoduje, że ludzie zabierający się za otwarcie restauracji szybko wpadają w kłopoty.
– Bycie restauratorem uznaję za jeden z najtrudniejszym zawodów, jaki w ogóle istnieje na świecie, ogromnie stresujący, ogromnie trudny – powiedziała dla Newseria Lifestyle.
Jej zadaniem jest uświadamianie i przygotowywanie restauratorów do właściwego myślenia o tym biznesie. Właśnie dlatego gospodyni Rewolucji musi być czasem surowa i stanowcza:
– Tak jak lekarz musi obciąć nogę, gdy jest gangrena, tak ja muszę być czasami bardzo brutalna, rzeczowa czy sroga, żeby właściciel się obudził. Jak ja wyjdę, to już następnej szansy nie będzie miał, będzie bankructwo i koniec istnienia restauracji.
Magda Gessler dodała również, że zaprasza i zachęca wszystkich do brania udziału w swoim programie:
– Zapraszam wszystkich do brania udziału. Nie zawsze rzucam talerzami. Jestem raczej coraz łagodniejsza, ale coraz bardziej docieram do wielkiego sukcesu, bo już po moim wyjściu przed emisją jest naprawdę full gości.
Zobaczcie cały wywiad
źródło: lifestyle.newseria.pl