Silver.Lelum.pl > Gwiazdy > Magda Gessler tylko dla bogatych? Cena gałki loda przyprawia o zawrót głowy
Michał Fitz
Michał Fitz 23.06.2022 22:01

Magda Gessler tylko dla bogatych? Cena gałki loda przyprawia o zawrót głowy

Magda Gessler
Piotr Molecki/East News

Magda Gessler nie tylko odmienia losy lokali gastronomicznych w programie „Kuchenne Rewolucje”, ale także sama prowadzi kilka restauracji. Jakiś czas temu otworzyła nawet sieć lodziarni o wymownej nazwie „Ice Queen”. Jak się okazuje, nie tylko nazwa jest iście królewska, bo również ceny.

Nic, co wychodzi spod ręki Magdy Gessler, nie jest pospolite. Tak więc musiało być również w przypadku lodów. A skoro nie są one typowe, to nie mogą być także tanie. Ile wobec tego trzeba zapłacić za gałkę lodów w lokalu restauratorki?

Ile trzeba zapłacić za lody Magdy Gessler?

Niedawno jeden z jej lokali został otworzony w Ciechocinku. Chętnie przybywający tam turyści na pewno mieliby ochotę na spróbowanie wyjątkowych lodów spod szyldu Magdy Gessler, ale część z nich na pewno zrezygnowała ze względu na cenę. Jedna gałka kosztuje aż 6 złotych. To i tak nie jest maksymalna kwota, ponieważ ta różni się w zależności od miejsca. W stolicy, gdzie wszystko jest droższe, za jedną gałkę trzeba zapłacić 9 złotych!

Warto zaznaczyć, że nie tylko lody są u Magdy Gessler drogie. W zasadzie każdy produkt kulinarny, który firmuje swoim nazwiskiem, ma pokaźną cenę. Kwoty robią szum w mediach głównie wtedy, gdy jest sezon na dany produkt, jak teraz na lody.

W okolicy Bożego Narodzenia wiele mówiło się o cenach tradycyjnych dań, które serwowała Gessler. Za 24 pierogi z kapustą i grzybami trzeba było zapłacić niemalże 200 złotych. Kilogram sałatki jarzynowej kosztował za to 55 złotych. Nie wszyscy mogli sobie pozwolić także na jej wielkanocne wypieki. Kilogram tradycyjnego sernika kosztował aż 85 złotych. Niewiele tańszy był mazurek. Za jednego pączka z okazji tłustego czwartku trzeba było zapłacić aż 13 złotych

Magda Gessler nie pozostaje głucha na krytykę cen jej dań i chętnie na nią odpowiada. Jak się tłumaczy? Jak wyjaśnia restauratorka, wysokie ceny wynikają po prostu z drogich, jakościowych składników. Nie chce bowiem tworzyć swoich dań z byle jakich produktów, a to odbija się na cenie końcowej posiłku.

Zobacz post:

Artykuły polecane przez redakcję Lelum:

  1. Magda Gessler zamieściła emocjonalny wpis. Zdradziła swoje problemy ze zdrowiem
  2. Fani „Rancza” do dziś nie mogą wybaczyć twórcom 3 rzeczy. Największe absurdy, do których doszło na ekranie
  3. Katarzyna Cichopek zdobyła się na szczerość, wyznała, o czym od zawsze marzy. Plotki wkrótce się potwierdzą?

Źródło: Pomponik