Poznaliśmy cenę za schabowego u Gessler. Jest znacząca
Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych polskich celebrytek kulinarnych. Ma też własną restaurację. Jakie są ceny w jej lokalu „U Fukiera”? Ile zapłacimy za obiad u gwiazdy „Kuchennych rewolucji”? Okazuje się, że niemało!
Magda Gessler to niekwestionowana gwiazda. Jej program kulinarny „Kuchenne rewolucje” jest emitowany w TVN nieprzerwanie od ponad 10 lat i przyciąga miliony telewidzów.
Bezkompromisowa, do bólu szczera prowadząca zbiera skrajne opinie. Jedni ją kochają, inni nie znoszą. Nie zmienia to jednak faktu, że profil Magdy Gessler na Instagramie obserwuje 1,1 miliona użytkowników, a jej konto na Facebooku ma nawet ponad 1,5 miliona obserwujących.
Gwiazda kulinarna ma też oczywiście własną restaurację. Lokal „U Fukiera” znajduje się w Warszawie i specjalizuje się w polskiej kuchni . Jeśli jednak chcielibyście wybrać się tam na obiad, musicie bardzo głęboko sięgnąć do kieszeni, bo wasz portfel zapłacze!
Cennik restauracji Magdy Gessler
O ile jakość potraw, serwowanych „U Fukiera” jest słynna i zbiera same zachwycone recenzje, o tyle ceny mogą wytrącić z równowagi. Ale w końcu za jakość czasem warto zapłacić. Tylko ile dokładnie?
Cennik potraw „U Fukiera” może wzbudzać mieszane uczucia. Za kotlet schabowy „z kapustą i ziemniakami, na całą patelnię” trzeba zapłacić 64 złote. To dużo, ale porcja jest gigantyczna, więc spokojnie można się nią podzielić z drugą osobą.
Jakie zupy serwuje Magda Gessler?
- rosół z lanymi kluskami – 29 zł
- barszcz czerwony z pasztecikiem – 29 złotych
- flaki po warszawsku z pulpetami – 31 złotych
Ceny zimnych zakąsek są bardzo różne i wahają się od 39 do 68 złotych. Najdroższy jest tatar z łososia.
Za przystawki możemy zapłacić od 35 do 69 złotych. Sałatki u Magdy Gessler też nie należą do tanich – ich cena waha się od 47 do 59 złotych.
Jakie inne dania główne oferuje „ U Fukiera „? Oprócz kotletów schabowych można tam zjeść placki ziemniaczane z gulaszem za 79 złotych lub antrykot na kamieniu z masłem czosnkowym za 130 złotych.
Ceny deserów u Magdy Gessler są do siebie zbliżone. Najtańsza jest szarlotka z bezą, sosem angielskim i cynamonem (28 zł), nieco droższy – sernik (31 zł), a najdroższy – puchar lodów (32 zł).
Co sądzicie o cenniku w restauracji Magdy Gessler? Logiczna konsekwencja wysokiej jakości produktów i sposobów ich przyrządzenia, czy też przerost formy nad treścią?
Artykuły polecane przez redakcję Lelum:
- Kilka wskazówek, aby wyglądać doskonale na zdjęciach z wakacji
- Opalenizna jak u gwiazd? Znamy na to rewelacyjny sposób
- Nie żyje Ryszard Nadrowski
Źródło: o2.pl