Quiz
                    Świat i ludzie
                
                
            QUIZ: czy znasz Kuchenne Rewolucje? Poniżej 50 proc. Magda rzuca talerzami
                        
                            
                            
                                Fot. TVN/Kuchenne Rewolucje
                            
                            
                        
                    
                            
                                
                                    12 pytań
                                
                            
                        
                        
                            Rozpocznij Quiz 
                            ↓
                        
                    Magda Gessler pomaga polskim restauracjom już niemal 15 lat. "Kuchenne Rewolucje" przyciągają do TVN miliony widzów, a lokale, którym udało się zmienić na lepsze, cieszą się z kolejek gości. Ale czy naprawdę dobrze znasz ten program? Sprawdź się w quizie! Na wiele pytań odpowiedzą tylko prawdziwi fani Magdy Gessler!
 
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    1/12
                
                
                    Magda Gessler w każdym odcinku "Kuchennych Rewolucji" chce wiedzieć:
                
                
                
                            Czym wy karmicie tych ludzi?
                            
                        
                    
                        
                            Dlaczego wy oszukujecie ludzi?
                            
                        
                    
                        
                            Dlaczego wy trujecie ludzi?
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    2/12
                
                
                    Magda Gessler zwykle zmienia nazwy restauracji, ale nazwa tego znanego lokalu w Zakopanem pozostała taka sama:
                
                
                
                            Gaździnówka
                            
                        
                    
                        
                            Obrochtówka
                            
                        
                    
                        
                            Bryndzówka
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    3/12
                
                
                    Co powinien mieć idealny kotlet de volaille według Magdy Gessler?
                
                
                
                            Okrasę z boczku
                            
                        
                    
                        
                            Lubczyk w środku
                            
                        
                    
                        
                            Płynne masełko
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    4/12
                
                
                    Lokal "Wyszynk z szynką" po rewolucji został owiany złą sławą. Co było powodem?
                
                
                
                            Ceny w menu sięgające 40 zł za zupę
                            
                        
                    
                        
                            Naruszanie praw pracowników
                            
                        
                    
                        
                            Używanie przeterminowanych produktów
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    5/12
                
                
                    Ile płacą goście finałowej kolacji "Kuchennych Rewolucji"?
                
                
                
                            100 zł od osoby
                            
                        
                    
                        
                            50 zł za danie
                            
                        
                    
                        
                            0 zł
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    6/12
                
                
                    Magda Gessler zawsze dodaje do bigosu ten składnik:
                
                
                
                            Kolendrę, by podbić smak
                            
                        
                    
                        
                            Listek mięty, by ułatwić trawienie
                            
                        
                    
                        
                            Kminek, by uniknąć wzdęć
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    7/12
                
                
                    Muzyka, którą znamy z czołówki "Kuchennych Rewolucji", to motyw z:
                
                
                
                            Serialu "Czarne chmury"
                            
                        
                    
                        
                            Musicalu "Miasteczko Hallowen"
                            
                        
                    
                        
                            Filmu "Mission: Impossible"
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    8/12
                
                
                    Źle przyrządzona golonka ma zdaniem Magdy Gessler okropny zapach. Zwykle mówi wtedy, że:
                
                
                
                            "Śmierdzi starym knurem"
                            
                        
                    
                        
                            "Cuchnie jak w piekle"
                            
                        
                    
                        
                            "Zalatuje starą ścierką"
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    9/12
                
                
                    Magda Gessler wyjątkowo nie lubi, gdy menu w restauracji:
                
                
                
                            jest za długie
                            
                        
                    
                        
                            nie ma kotleta schabowego
                            
                        
                    
                        
                            nie zawiera informacji o alergenach
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    10/12
                
                
                    Przez ile dni Magda Gessler przeprowadza rewolucje w każdej restauracji?
                
                
                
                            Dwa
                            
                        
                    
                        
                            Trzy
                            
                        
                    
                        
                            Cztery
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    11/12
                
                
                    Magda Gessler w pizzeriach zawsze zwraca uwagę na jeden detal. Co to jest?
                
                
                
                            Na pizzy nie może znaleźć się ananas
                            
                        
                    
                        
                            Trójkącik pizzy musi trzymać się sztywno
                            
                        
                    
                        
                            Do pizzy musi być podany dodatkowy sos
                            
                        
                    
                    
                
                    Brakująca odpowiedź
                
                
                    12/12
                
                
                    Pierwszy sezon "Kuchennych Rewolucji" w TVN emitowany był:
                
                
                
                            W soboty o 18:00
                            
                        
                    
                        
                            W niedzielę o 20:00
                            
                        
                    
                        
                            W czwartki o 21:30
                            
                        
                    
                    
                
            
                Twój wynik: