Wykupili restaurację Sylwii Peretti po rewolucjach Gessler. Zrobili w niej coś, co w końcu przyciąga ludzi
Sylwia Peretti znana jest jako osiągająca sukcesy bizneswoman występująca w formacie rozrywkowym TTV jakim są “Królowe życia”. Miała jednak również swój epizod w branży gastronomicznej. Restaurację chciała ratować nawet sama Magda Gessler, jednak nie wszystko poszło tak, jak powinno. Jesteście ciekawi, co można tam znaleźć teraz?
Sylwia Peretti i jej debiut w telewizji
Większość osób zna Sylwię Peretti z programu emitowanego na antenie TTV - “Królowe życia”. Tam epatowała swoim luksusowym życiem, wyglądającym jak prosto z bajki. Kilka miesięcy temu jej życie spotkała olbrzymia tragedia, bowiem jej syn Patryk zginął w wypadku samochodowym. Niewiele osób jednak wie, że Sylwia Peretti pojawiła się wcześniej w innym formacie telewizyjnym.
Mowa o “Kuchennych rewolucjach” prowadzonych przez Magdę Gessler. Królowa życia, będąc jeszcze w związku z poprzednim mężem, prowadziła w Krakowie Karczmę U Jędzy. Para zaprosiła uznaną restauratorkę w 2011 roku, aby pomogła im wyprowadzić knajpę na prostą. Nie wszystko jednak poszło zgodnie z planem.
Sylwia Peretti i Magda Gessler w atmosferze nieudanej rewolucji
Królowa życia nie była zachwycona wizją Magdy Gessler odnośnie Karczmy U Jędzy. Kością niezgody był w tym przypadku góralski wystrój restauracji i niezbyt dobrze przyrządzane jedzenie. Gwiazda kuchni nalegała na zmianę nazwy oraz menu, które po rewolucjach miało oferować dania kuchni galicyjskiej. Nie spotkało się to z dużym entuzjazmem Sylwii Peretti.
Jak to zazwyczaj bywa, Magda Gessler powróciła po przerwie do restauracji, która po przemianach nosiła nazwę Edelweiss. Miała sprawdzić, czy udało się wprowadzić wszystkie zarekomendowane zmiany i podnieść jakość wydawanego jedzenia. Niestety, gulasz podany restauratorce był przypalony, a Magda Gessler uznała rewolucję za nieudaną. Niedługo później Sylwia Peretti wraz z mężem porzuciła gastronomię.
Sylwia Peretti miała restaurację - co dzieje się z nią teraz?
Nic jednak straconego, ponieważ w lokalu, w którym niegdyś znajdowała się restauracja Sylwii Peretti, obecnie urzęduje nowy właściciel. Przy ulicy Wodnej 17 w Krakowie znajdziemy dziś Karczmę Mario, oferującą dania obiadowe w przyzwoitej cenie. Karta dań zawiera takie pozycje jak żurek, krem paprykowo-pomidorowy, jak również klasyczny schabowy, stek i grillowany schab.
Karczma Mario widocznie cieszy się uznaniem klientów, ma bowiem wysokie notowania zarówno na Facebooku, jak i w Google. W obu przypadkach średnia ocena w skali od 1 do 5 znacznie przekracza wartość 4. Każdego dnia w restauracji możemy znaleźć danie dnia w atrakcyjnej cenie.
Źródło: se.pl