Silver.Lelum.pl Gwiazdy Zjadł w lokalu Magdy Gessler schabowego za 86 zł. Oto jak się zachował, gdy dostał paragon
fot. KAPiF

Zjadł w lokalu Magdy Gessler schabowego za 86 zł. Oto jak się zachował, gdy dostał paragon

5 grudnia 2022
Autor tekstu: Martyna Pałka

Magda Gessler już jakiś czas temu informowała o podwyżce cen, jaką zaproponowała w swoim lokalu. Teraz jeden z youtuberów osobiście odwiedził to miejsce i sprawdził, ile trzeba zapłacić za kotleta schabowego w restauracji „U Fukiera”.

Przy okazji Maciej Blatkiewicz z kanału „Maciej je” wypowiedział się na temat smaku jedzenia przygotowanego według przepisu samej gospodyni programu „Kuchenne rewolucje”. Czy za taką jakość warto zapłacić aż tak wielkie pieniądze?

Magda Gessler zaskoczyła cenami w swoim lokalu „U Fukiera”

Maciej Blatkiewicz to youtuber prowadzący własny kanał, w którym odwiedza różne ciekawe miejsce i lokale gastronomiczne, a także ocenia smak i jakość oferowanych tam potraw. Nic więc dziwnego, że krytyk postanowił udać się do restauracji „U Fukiera”, należącej do samej Magdy Gessler.

Restauratorka od lat jest właścicielką lokalu uznawanego za jeden z najdroższych w Warszawie. Już jakiś czas temu ludzie załamywali ręce po zerknięciu w menu, a teraz gwiazda poinformowała o podwyżce, spowodowanej inflacją.

Sam Maciej Blatkiewicz nie krył swojego zdumienia, gdy zobaczył paragon z ceną, jaką musiał zapłacić za zjedzony posiłek. Okazało się, że kotlet schabowy z zasmażaną kapustą i ziemniaczkami kosztuje w restauracji „U Fukiera” aż 86 złotych.

Magda Gessler oceniona przez youtubera. Jak smakował mu jej schabowy?

Maciej Blatkiewicz wyznał jednak, że pomimo wysokiej ceny, danie zaskakiwało swoim olbrzymim rozmiarem. Otrzymany schabowy zajmował cały talerz, a sam krytyk nie był w stanie zjeść całego mięsa w restauracji – część wziął ze sobą do domu.

Youtuber zachwycał się nad smakiem i jakością polskiego obiadu, serwowanego w restauracji „U Fukiera”. Wygląda na to, że nawet pomimo niebotycznej ceny Magda Gessler wciąż zaskakuje swoimi przepisami i kulinarnym kunsztem.

–Schabowy nie jest tylko rozłożysty, ale także dość gruby, przy tym soczysty, tłuściutki. Smażony chyba na smalcu, a taki jest właśnie najlepszy. Także jest to kawał porządnego, dość klasycznego kotleta schabowego bez zbędnych udziwnień. Myślę, że będziecie z takiego schabowego zadowoleni – opowiadał gospodarz kanału „Maciej je”.

Zobacz cały odcinek:

Artykuły polecane przez redakcję Lelum:

  1. Odetchnij w końcu pełną piersią. Znamy sprawdzone sposoby
  2. Nie jedz tego wieczorem. Jeśli się zapomnisz, możesz mieć problemy ze snem
  3. „Muszę być przy nim”. Joanna Koroniewska w ostatniej chwili wszystko odwołała. Poinformowała o chorobie dziecka
Obserwuj nas w
autor
Martyna Pałka
Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@lelum.pl
zdrowie i żywienie pielęgnacja i uroda aktywność Silversa Gwiazdy z życia wzięte quizy