Przepis na pierogi z kapustą i grzybami Magdy Gessler. Niezwykła technika gwiazdy TVN
Magda Gessler to niekwestionowana królowa smaku. Gwiazda TVN już po jednym kęsie jest w stanie wyczuć każdy składnik najbardziej złożonej potrawy, a uczestnicy programu Kuchenne rewolucje zawdzięczają jej smaczną kuchnię i tłumy gości. Restauratorka zdradziła swój przepis na pierogi z kapustą i grzybami. Jej oryginalny pomysł sprawia, że danie nie ma sobie równych!
Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami Magdy Gessler? Aby zrobić pierogi z kapustą i grzybami Magdy Gessler niezbędny będzie jeden, nietypowy składnik. Dzięki niemu gwiazda urozmaica potrawę i nadaje jej charakterystycznego, wyjątkowego smaku. Tradycyjne danie nabierze ciekawego aromatu, a goście będą prosili o dokładkę. Sama Magda Gessler nie może się mu oprzeć!
Magda Gessler: przepis na pierogi
Przepisy gwiazdy TVN od lat cieszą się wielką popularnością, a ona sama chętnie dzieli się z fanami swoimi sekretami, na przykład w sieci czy w Kuchennych rewolucjach. W każdym odcinku uczestnicy są pod wrażeniem smaku jej potraw, co jest najlepszą rekomendacją. Przepis na pierogi z kapustą i grzybami Magdy Gessler nie jest skomplikowany, ale wymaga dodania sekretnego składnika.
Jakie składniki są potrzebne do zrobienia pierogów Magdy Gessler? Do zrobienia pierogów Magdy Gessler tradycyjnie potrzebne będą: mąka, woda, sól, pieprz, kapusta kwaszona, suszone grzyby, cebula, olej lniany oraz… pigwa! Żółte owoce bogate w witaminę C sprawią, że danie będzie wyraziste w smaku i aromatyczne.
Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami Magdy Gessler?
Aby zrobić pierogi z kapustą i grzybami Magdy Gessler należy zacząć od ciasta. Tutaj restauratorka stawia na sprawdzoną, najprostszą z możliwych recepturę, która gwarantuje miękkość. Potrzebne będą:
1. Mąka – 500 g
2. Gorąca woda – 125 ml
3. Sól – 1 łyżeczka
Jak przygotować ciasto na pierogi? Przygotowanie ciasta na pierogi zaczynamy od przesiania mąki. Następnie dodajemy sól i powoli wlewamy wodę. Ciasto wyrabiamy szybko i energicznie. Gotowe nie powinno kleić się do ręki i nie być zbyt twarde – wtedy rozwałkowujemy je na cienki placek. Możemy przejść do farszu, potrzebne będą:
1. Kapusta kwaszona – 1,5 kg
2. Grzyby suszone – 0,3 kg
3. Cebula – 2 sztuki
4. Pigwy – 5 sztuk
5. Olej lniany – 0,3 l
6. Woda – 0,5 l
7. Sól i pieprz – do smaku
Jak przygotować farsz na pierogi? Przygotowując farsz na pierogi, zaczynamy od namoczenia grzybów, Magda Gessler radzi, aby robić to przez 3 godziny. Następnie pod bieżącą wodą płuczemy kapustę. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju lnianym. Dodajemy kapustę, grzyby, owoce pigwy pokrojone w dwucentymetrową kostkę, zalewamy wodą i doprawiamy. Gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Ostatnim etapem jest już lepienie pierogów. Smacznego!
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami Magdy Gessler to doskonały pomysł na święta.
Goście będą zachwyceni nietypowym dodatkiem, jakim jest pigwa.
Magda Gessler gwarantuje doskonały smak.
ZOBACZ TEŻ:
- Seniorzy masowo oddawani do szpitala na Boże Narodzenie. Ruszyła akcja „Wspólne święta”
- Masz własne mieszkanie? Możesz stracić pieniądze, „już wiadomo, że urzędnicy nie zdążą”
- Policjanci znaleźli w jego domu dziwnie wyglądającą lalkę. Kiedy ją powąchali, zamarli
- Royal Baby w drodze. „Książę i Księżna z ogromną przyjemnością ogłaszają…”
- Dostała kopertę od nieznajomego w pociągu. Było na niej napisane „Otwórz za 10 sekund”
- Robert Janowski przekazał dramatyczną wiadomość. Śmiertelny nowotwór zabija Kacperka, potrzebna pomoc
Źródło: pomorska.pl