Mało którego Polaka stać na majonez od Magdy Gessler. Cena zaporowa
Magda Gessler postanowiła wzbogacić ofertę prowadzonych przez siebie delikatesów “U Fukiera”. Dodała do niej majonez według przepisu jej babci. Jego cena zwala z nóg.
Polacy przyzwyczaili się już do tego, że inflacja jest wszechobecna. Drożeją wszystkie produkty. Jednak cena za majonez sprzedawany przez restauratorkę może wydawać się wręcz kosmiczna.
Magda Gessler sprzedaje majonez
Niezbędnik na wielkanocnym stole Magda Gessler sprzedaje pod hasłem “domowy majonez według mojej babci”. Składa się on z podobnych komponentów co zwykły majonez. Od innych firm odróżnia go jednak cena.
Za słoik produktu spod ręki Magdy Gessler trzeba zapłacić 23 złote. Z pozoru cena wysoka, ale mieści się w społecznych normach. Optykę zmienia jednak fakt, że jest to cena za zaledwie 200 gram produktu.
Horrendalna cena majonezu Magdy Gessler
Jak łatwo zatem policzyć kilogram majonezu kosztuje 115 złotych. To bardzo wysoka cena. Gwoli sprawiedliwości trzeba jednak dodać, że również mały otwocki zakład (Mazowieckie) sprzedaje ten produkt w bardzo podobnej cenie.
“U Fukiera” drogie są jednak także wielkanocne specjały takie jak faszerowane jajka. Pół jajka faszerowanego pieczarkami kosztuje 7 złotych. Za pięć takich połówek zapłacimy więc 35 złotych. Trzy złote więcej trzeba liczyć za jajka nadziewane szynką.
Tłusty czwartek u Magdy Gessler
Restauracje Magdy Gessler cieszą się dużą renomą, ale udają się do niej najczęściej jedynie zamożni goście. Głośno było także o cenie pączków w tłusty czwartek sprzedawanych w lokalu celebrytki.
Kosztowały one w różnych wariantach 15 złotych za sztukę. Z dużym oburzeniem spotkała się także cena faworków. Za 200 gram tych słodkości Gessler liczyła sobie 38 złotych.
Źródło: fakt.pl